Цената на успеха: Ливърпул има прости, но строги правила за всички юноши в клуба


Цената на успеха: Ливърпул има прости, но строги правила за всички юноши в клуба
Снимка: Getty Images

7569 0

Ливърпул има редица правила, които техните играчи в академията трябва да следват дори и след спечелването на Купата на Лигата. "Червените" спечелиха трофея за десети път в историята си, след като Върджил ван Дайк отбеляза в продълженията срещу Челси на "Уембли".

Напускащият мениджър Юрген Клоп описа триумфа като "най-специалния", след като Ливърпул вдигна купата без редица от звездите си. Мо Салах, Диого Жота, Алисон, Доминик Собослай, Дарвин Нунес, Къртис Джоунс и Трент Александър-Арнолд не бяха на разположение, докато Райън Гревенберх напусна с неприятна контузия, причинена от лошото влизане на Мойзес Кайседо през първото полувреме.

Това отвори възможности за младежите на Ливърпул, като Боби Кларк, Джеймс Макконъл, Джейдън Данс и Джарел Куансах бяха на терена за ключовия сблъсък. 20-годишният Конър Брадли, който се радва на добър сезон на "Анфийлд", в крайна сметка се оказа един от по-възрастните членове на отбора.

Още: Вторият най-желан след Шаби: "Хамелеонът" в тактиките, който донесе първа титла от 19 години

Ливърпул има стриктни правила за младите играчи

Ливърпул има редица големи таланти, а клубът има правила, за да гарантира, че те няма да повишат допълнително самочувствието си.

Ливърпул иска да спечели всичко възможноза Клоп

Директорът на академията на Ливърпул Алекс Ингълторп разкри всичко в интервю с възпитаника на академията и клубна легенда Джейми Карагър за "The Telegraph". Младите играчи са ограничени до това каква кола могат да карат, както и да нямат таван на заплатите, при който 50 000 паунда на година е максимумът. И в регламент, който напомня училищен сценарий, играчите трябва да предадат телефоните си при влизане на тренировъчната площадка.

"Това е въпрос на безопасност, освен всичко останало. Не искам момчета, които току-що са преминали изпита си с тези големи парчета метал, но също така ми беше писнало да виждам паркинг, пълен с Range Rover. Ако някой се появи с някой от тях, паркира го в съседство".

Още: След финала срещу Челси: Ливърпул показа спящия с Купата на Лигата Юрген Клоп (СНИМКА)

Той добави: "Имаме структура на заплащане, която е доста старомодна. Казваме им да предадат телефона си в 8.30 сутринта и им го връщаме преди да се приберат вкъщи. Те трябва да заслужат това, всички други неща идват по-късно. Първо трябва да заслужиш мястото си на терена". А суперкомпютър изчисли шансовете на Ливърпул и Манчестър Сити, почти отписа Арсенал за титлата в Англия.

Още: "Мразя това": Ас на Ливърпул разказа за много вътрешни разногласия

Ливърпул прибра смайващо ниска сума от наградния фонд за Купата на Лигата

Юрген Клоп предупреди след трофея: Ще видим каква цена ще платим

Ван Дайк спечели Купата на лигата за Ливърпул, мърсисайдци спазиха традиция с Челси на финалите (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички