Бербатов с ценен съвет към Манчестър Юнайтед, засипа със суперлативи Роналдо


Бербатов с ценен съвет към Манчестър Юнайтед, засипа със суперлативи Роналдо
Снимка: Getty Images / Guliver

3242 0

Бившият национал на България и нападател на Манчестър Юнайтед  Димитър Бербатов е на мнение, че „червените  дяволи трябва да се възползват максимално от евентуалното си отсъствие от Шампионската лига през следващия сезон. По думите му, на „Олд Трафорд“ е нужно да използват това време, за да обновят състава си. Бербатов изтъкна, че се надява Кристиано Роналдо да остане в Манчестър Юнайтед. Той не пропусна да засипе със суперлативи бившия си португалски съотборник.

За съжаление, изглежда, че Юнайтед са аут от надпреварата за място в топ 4. Те разчитат на това други отбори да загубят и въпреки че сме виждали драматични събития в Премиър лийг, би било невероятно Юнайтед да финишират в местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Сега те трябва да градят наново. Необходимо е да бъдат силни и разумни, защото да определяме завършването в топ 4 като постижение за отбор като Юнайтед, въпреки върховете и паденията през годините, си е обида. Те трябва да се борят с Манчестър Сити и Ливърпул за титлата.

Най-добрите играчи ще искат да играят в Шампионската лига, но Юнайтед не се нуждаят задължително от най-добрите, а от подходящите футболисти. Без участието в ШЛ Юнайтед могат да получат една година, в която изцяло да градят наново и да рестартират процеса по обновяването на отбора, а Ерик тен Хаг ще може да свикне с клубната култура. Юнайтед се нуждаят от правилните играчи на позициите и от философията, която Тен Хаг ще иска да наложи. Така че вземете подходящите футболисти, направете ги най-добрите играчи и върнете клуба там, където трябва да бъде.

Искам Роналдо да остане, но ще го разбера, ако напусне. Той се справя невероятно добре за своята възраст с начина, по който играе, и с головете, които вкарва. Да има толкова много попадения в Премиър лийг за един сезон на неговата възраст е невероятно постижение. Роналдо прави това, което трябва да прави, а именно да бележи. Неговата игра е по-различна от преди,   но едно нещо си остава постоянно - головете. Той все още създава и вкарва попадения, което е толкова важно. Той има още година в Юнайтед, което е добре според мен, и сега зависи от него дали ще стане, или ще си тръгне. Ще се радвам да го видя как остава и, разбира се, това зависи от новия мениджър и от желанието на Роналдо. Той е футболна икона и когато си с такъв статут, мнението ти е от значение.

Ще се радвам да го видя как остава и продължава да вкарва голове, докато помага и на играчите около него. Ако реши да напусне, ясно е, че не можеш да го виниш. Когато си свикнал да играеш в Шампионската лига във всяка година от кариерата ти и след това си лишен от това, трудно е да го приемеш. Представянето му през този сезон показва колко добре се грижи за себе си. Той ще иска да играе, докато може, и да покаже, че невъзможното е възможно. Той показа, че се справя дори и на 37 години в Премиър лийг. Харесва му да опровергава хората и съм много убеден, че ще иска да продължи да го прави и да поиграе още няколко години. Когато спре, това ще бъде тъжен ден за футбола, защото той е един от истинските великани. Но този ден настъпва за всички”, написа Бербатов в традиционната си колонка за букмейкърска къща.

А ето защо според Бербатов всички в Манчестър Юнайтед завиждат на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички