Пеп Гуардиола категоричен: Ливърпул е най-големият конкурент за титлата, но има още 5


Пеп Гуардиола категоричен: Ливърпул е най-големият конкурент за титлата, но има още 5
Снимка: Getty Images

2278 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, определи предстоящия съперник на "гражданите" Ливърпул като най-сериозния конкурент за титлата във Висшата лига

Въпреки това, той назова още няколко клубове, които могат да объркат сметките му в първенството. "Небесносините" триумфират 5 пъти в последните 6 кампании, докато "червените" грабнаха титлата през сезон 2019/20 г. 

В момента Сити оглавява класирането с актив от 28 точки. След тях е Ливърпул с 1 пункт по-малко. Двата тима излизат един срещу друг в събота (25.11) от 14:30 часа (българско време).

"Абсолютно", отговори Гуардиола на въпрос дали у мърсисайдци вижда най-сериозния опонент в шампионата. След това добави още 5 отбори, които са достойни противници в надпреварата.

Кои са останалите?

"Мисля, че Арсенал също ще е. Те са солидни. "Шпорите", дори след двете загуби, които направиха, смятам, че също ще са там. Челси пък има по един мач на седмица. Нюкасъл може би ще се включи в това число. Манчестър Юнайтед също. Много неща могат да се случат", добави още наставникът.

Класирането

Към момента Арсенал е трети с 27 точки. С 1 пункт по-малко на четвъртото място е Тотнъм, а Манчестър Юнайтед е шести с 21 т. Седмата позиция е заемана от Нюкасъл с 20 т., докато Челси е десети с едва 16 пункта. Интересно е, че Астън Вила окупира 5-ото място с 25 точки.

Къде да гледаме дербито между Манчестър Сити и Ливърпул?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички