Пеп Гуардиола избра: 6-те футболисти, които са най-великите в историята


Пеп Гуардиола избра: 6-те футболисти, които са най-великите в историята
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

15466 0

Хосеп Гуардиола е един от най-успешните треньори през този век и несъмнено ще остане в историята на футбола като един от най-добрите в тази професия. Тактическият му поглед и стратегиите, които прилага, са превръщали във футболни машини колосите Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити.

Напълно логично е и неговата дума да има огромна тежест. Испанският специалист назова шестимата, които според него ще останат в историята като вечни. Кои са най-великите в този спорт според него?

Той ги определи като вечни и такива, които са сторили много за футбола в продължение на много години. Гуардиола не пропусна велики имена от миналото като Пеле и Диего Марадона, но нямаше как да подмине и все още активни играчи като Лионел Меси, когото е тренирал в Барселона, както и Кристиано Роналдо.

Най-великите играчи в историята на футбола според Пеп Гуардиола

Още: Гуардиола изуми: Не знам футболните правила

Кристиано Роналдо с екипа на Ал Насър

"Пеле, (Диего) Марадона, (Йохан) Кройф, (Лионел) Меси, (Франц) Бекенбауер, Кристиано Роналдо - тези футболисти ще бъдат вечни. Те са направили толкова много и в продължение на толкова много години. Такива играчи правят нашата работа по-добро място" - бе категоричен Гуардиола.

Въпреки успехите, които постига с Манчестър Сити (както и дългоочаквания осигурен първи триумф в Шампионска лига за "гражданите"), всеобщото мнение е, че най-силният създаден от него тим бе онзи в Барселона с Лионел Меси, Шави и Андрес Иниеста в състава.

Неслучайно остана и любимец за привържениците на каталунците. Наскоро обаче изключително близък до Гуардиола човек призна, че Гуардиола повече няма да ръководи клуб от Испания.

Гуардиола след 5-ия трофей: Изключително постижение, много съм горд с този клуб

Елитна компания за Манчестър Сити и нови рекорди от Гуардиола: Какво означава поредният триумф на "гражданите"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички