Гуардиола след 5-ия трофей: Изключително постижение, много съм горд с този клуб


Гуардиола след 5-ия трофей: Изключително постижение, много съм горд с този клуб
Снимка: Getty Images

4911 0

Meниджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, определи като "изключително постижение" спечелването на Световното клубно първенство снощи. Във финала "гражданите" победиха Флуминензе с 4:0 в Джеда, Саудитска Арабия.

Това е пети трофей за англичаните в рамките на 2023 година. Сити стана и първият английски отбор, който е носител едновременно на титлите във Висшата лига, ФА Къп, Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство на ФИФА.

"Много съм горд с този клуб. Това, което направихме, е изключително постижение. Да спечелим този трофей означава да бъдем най-добрите в света. Като треньор това, с което най-много се гордея е, че винаги показваме присъствие. Независимо от това дали печелим, или губим, дали стигаме до трофея, ние се борим за следващия", коментира Гуардиола след успеха.

"Да спечелим требъл беше наистина специално, но да добавим още два трофея и сега да държим пет големи титли показва уникална психика от отбора, клуба и феновете. Това е нещо, което нито един друг английски отбор не е правил и ние винаги ще помним незабравимото време заедно", добави испанският треньор.

Гуардиола стана първият мениджър, който печели Световното клубно първенство с три различни отбора, извеждайки Барселона до титлата през 2009-а и 2011-а, както и Байерн Мюнхен през 2013 година. А ето какво означава поредният триумф на Сити. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички