Биографът на Гуардиола не смята, че Пеп ще ръководи отново клуб в Испания


Биографът на Гуардиола не смята, че Пеп ще ръководи отново клуб в Испания
Снимка: Getty Images

1882 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е вече осем години на "Етихад" и тъй като договорът му е до 2025 г., естествено има спекулации дали това може да е последният му в клуба. Каквото и да се случи през 2025 г., той няма да се върне в Испания и няма да поеме националния отбор, според неговия биограф.

Изглежда много малко вероятно Гуардиола някога да ръководи друг клуб в Испания, който не е Барселона, предвид връзките му с клуба, оставяйки или завръщане на "Камп Ноу", или поемане на "Ла Роха" като негова основна опция. Марти Перарнау, който е написал три книги за Гуардиола, бе попитан дали би го направил поради футболни или политически причини.

Гуардиола няма причина да се връща в Испания

Назначение на Гуардиола дори би предизвикало скандал

"Не мисля, че поради спортни причини, но по социални причини, да. Защото политическите причини във футбола нямат смисъл. Клуб и отбор не се ръководят заради политиката, тоест защото сте благосклонни към политиката на този или онзи човек. Мисля, че бих изключил варианта за Испания повече по социални причини. Има очевидно отхвърляне, значителна част от испанците мислят различно от Пеп и следователно има отхвърляне, но то е социално. Не мисля, че е политическо", сподели той пред "Marca". 

"Също така не мисля, че на испанската федерация би им хрумнало да го вземе поради същата причина. Това би било провокиране на излишен конфликт, а нито едната, нито другата страна го искат. Защо ще се забърква в тази каша? Така го виждам". Гуардиола е яростен защитник на независимостта на Каталуния и тяхното право на глас през последните години, което е една от горещите теми в Испания и Каталуния. А само преди дни Гуардиола записа поредните рекорди с Манчестър Сити и взе още един трофей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички