Пеп Гуардиола и най-голямата лъжа във футбола


Пеп Гуардиола и най-голямата лъжа във футбола
Снимка: Getty Images

4106 0

Не можем да заменим Агуеро, просто не можем. Тези думи на Хосеп Гуардиола, произнесени през май 2021 година, са определяни днес като най-голямата лъжа в световния футбол. Причината, разбира се, е Ерлинг Холанд: новото бижу на Манчестър Сити, което не спира да изумява света с изключителните си способности.

През 2021-ва, когато Манчестър Сити се раздели с легендарния си нападател Агуеро, Гуардиола каза през сълзи, че "гражданите" никога няма да намерят друг играч, който да замести аржентинския стрелец.

Само година по-късно обаче изглежда, че "небесносините" не просто са намерили достоен заместник на Агуеро, но и са намерили играч, който има потенциала да стигне много по-далеч от аржентинеца.

След само 11 мача за Манчестър Сити Ерлинг вече има 17 гола, а на Острова изчисляват, че ако продължи така, Холанд ще вкара трицифрен брой голове за сезона.

Думите на Пеп, разбира се, няма как да бъдат лъжа в буквалния смисъл на думата, защото испанецът действително не е вярвал, че Сити може да се сдобие с толкова класен нападател, какъвто несъмнено е Кун Агуеро.

Дори Луис Суарес смята, че Холанд е най-добрият номер 9 в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички