Пеп Гуардиола обясни каква е разликата между Ерлинг Холанд и Лионел Меси


Пеп Гуардиола обясни каква е разликата между Ерлинг Холанд и Лионел Меси
Снимка: Getty Images

14528 0

Ерлинг Холанд продължи да изумява с представянето си в английската Висша лига, отбелязвайки хеттрик срещу Манчестър Юнайтед и асистирайки на два пъти на Фил Фодън при победата над "червените дяволи" в неделя (2 октомври). 22-годишният норвежец вече има 14 шампионатни гола в 8 мача!

След края на двубоя на "Етихад", британски журналист попита старши треньора на "гражданите" Хосеп Гуардиола следния въпрос:

"Холанд е различен тип играч, но - когато сте разполагал с Лионел Меси в състава си сте очаквал от него да вкарва голове във всеки мач... чувствате ли се по същия начин сега и спрямо Ерлинг?". Наставникът на "небесносините" дори не се замисли и отговори: "Да, определено, но разликата е, че Ерлинг се нуждае от съотборниците си, за да го постигне, а Меси има способността да го направи сам".

"Казвал съм го много пъти и ще го кажа пак - Ерлинг прави това, което правеше в Норвегия, Австрия и Германия. Качеството, което притежаваме в състава, му помага да бележи, но аз не съм го учил да играе по този начин. Той има невероятен инстинкт, който идва от майка му и баща му. Той е роден с него", добави още Гуардиола по адрес на звездата си.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Арсен Венгер посочи тримата играчи на Юнайтед, разочаровали най-много срещу Сити!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички