Патрис Евра разкритикува подхода на Манчестър Юнайтед на трансферния пазар


Патрис Евра разкритикува подхода на Манчестър Юнайтед на трансферния пазар
Снимка: Gulliver/GettyImages

4391 0

Бившият краен бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра разкритикува затрудненията на клуба на трансферния пазар, казвайки, че те изпращат „грешните хора“ да говорят с играчите. "Дяволите", които отстъпиха в първия си двубой от новия сезон във Висшата лига на Кристъл Палс с 1:3 в събота, са свързвани с английското крило на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, но така и не са постигнали договорка с таланта.

Във видео, публикувано в Инстаграм, бившият френски национал Евра сравни настоящия подход на „червените дяволи“, под ръководството на изпълнителния директор Ед Уудуърд, с това как клубът е бил управляван, когато Дейвид Гил е бил изпълнителен директор, а Алекс Фъргюсън – мениджър.

„Когато Манчестър Юнайтед имаше нужда от играч, те говориха с него лице в лице. Когато Фъргюсън и Гил дойдоха при мен в Монако, беше по-зле от интервю на ЦРУ или ФБР. Но сега моят телефон звъни от спортен директор от друг футболен клуб и те казват „Патрис, може ли да попиташ Матю Джъдж (отговарящ за преговорите по контракти) да вдигне“. Хората трябва да разберат, че ние изпращаме адвокати да говорят с играчите. Така че когато пратим адвокати, те говорят за числа – те не са хора от футболния свят“, каза Евра, който игра за Юнайтед от 2006 до 2014 г.

В два известни случая, Дортмунд надви Юнайтед първо за подписа на норвежкия нападател Ерлинг Холанд, а впоследствие и за английския полузащитник Джъд Белингам от Бирмингам. „Нямаме нови попълнения, защото изпращаме грешните хора да говорят с тях. Те изпращат хора, които познават клуба, които обичат клуба да говори за клуба, не някакви адвокати, които говорят само за пари“, завърши Евра. Единствената нова покупка на тима до момента е Дони ван де Беек от Аякс.

Наскоро Патрис Евра заяви, че Манчестър Юнайтед е все още много далеч от Ливърпул и Манчестър Сити (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички