Паметен обрат шокира Манчестър Сити и само чудо може да спре Ливърпул за титлата


Паметен обрат шокира Манчестър Сити и само чудо може да спре Ливърпул за титлата
Снимка: Guliver/GettyImages

8455 0

Манчестър Сити изигра част от най-умните си минути през сезона и с човек по-малко на терена поведе с 2:0 на Уулвърхямптън, но допусна пълен обрат срещу "вълците" и в самия край на срещата "гражданите" допуснаха пълен обрат и загуба с 3:2 на "Молиню". 

Това до голяма степен може да бъде определен и двубоят, който до голяма степен слага край на спора за титлата. След като в четвъртък вечер Ливърпул отнесе Лестър, разликата между мърсисайдци и действащите шампиони е цели 14 точки, а "червените" дори са с мач по-малко от своите преки опоненти за златните медали. 

Първото полувреме започна отчайващо за гостите, които рано-рано останаха с човек по-малко. При подаване зад защитата Жота се озова сам срещу вратаря, а Едерсон излезе пред наказателното си поле в опит да изпревари нападателя. Играчът на "вълците" обаче чукна топката над стража, бразилецът го повали и Мартин Аткинсън го изгони с директен червен картон. Серхио Агуеро беше заменен от Клаудио Браво и записа само 15-ина минути при завръщането си в игра.

В 22' обаче ситуацията на терена се обърна. Марез беше настъпен в наказателното поле от Конър Коуди, но първоначално реферът подмина ситуацията. След намеса на VAR след няколко минути, Аткинсън посочи бялата точка и Стърлинг се нагърби с отговорността. Ударът му в долния десен ъгъл бе спасен от Руй Патрисио, а топката - изчистена в корнер. Докато играчите прегръщаха своя вратар обаче, главният рефер получи сигнал от стаичката с VAR, че играчи са нахлули в наказателното поле предварително и дузпата беше пребита.

Въпреки сигналите на Хосеп Гуардиола изпълнителят да бъде сменен, Стърлинг отново хвана топката и я заложи на дузпата. Той избра същият ъгъл, но пак сбърка - Патрисио реагира и спаси, но топката този път попадна в английския национал - удар на празна врата и 1:0 за гостуващата селекция. 

В края на полувремето "вълците" се посъбудиха и заредиха положение след положение пред вратата на Браво, но до сериозна опасност така и не се стигна въпреки масирания натиск. 

Със старта на втората част Гуардиола пусна в игра Гарсия на мястото на Марез и като че ли обърка домакините и още в 50' Стърлинг беше отлично изведен в половината на Уулвс от Кевин де Бройне и се устреми към наказателното поле. Там той чукна топката над връхлитащия Патрисио и отбеляза за 2:0. 

Почти моментално обаче домакините успяха да върнат едно попадение. Адама Траоре се понесе към наказателното поле и от границата стреля мощно по диагонала в долния десен ъгъл и се разписа за 1:2 и даде надежда на своя тим. 

Гуардиола обаче предпочете да затвори съвсем играта и пусна Гюндоган на мястото на Де Бройне още преди да са изтекли 70 минути игра. По този начин обаче Уулвърхямптън тотално овладя играта в центъра и започна масирани пробиви и по двете крила. И в крайна сметка "гражданите" не издържаха.

В 80' Бенжемен Менди направи сериозна грешка и допусна край аутлинията Траоре да му отнеме. Испанецът мушна топката между краката на Фернандиньо, подавайки на Хименес, който засече за 2:2. 

Това обаче далеч не беше краят на кошмара за "гражданите". В 90' Дохърти премина от дясното крило към центъра, подминавайки Менди, и напредна към наказателното поле. Той пусна за Хименес, който с едно докосване го изведе в пеналтерията, а крилото подмина лесно Отаменди и с мощен удар вкара за 3:2. 

В добавеното време Стърлинг можеше да донесе поне точка за Сити, но изстрелът му от пряк свободен удар срещна напречната греда - 3:2 и втора загуба за "гражданите" от същия съперник през сезона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички