Гуардиола на прага на интересен рекорд довечера


Гуардиола на прага на интересен рекорд довечера
Снимка: Getty Images/Guliver

1036 0

Мачът на Манчестър Сити срещу Уулвърхемптън довечера е адски важен за отбора. „Гражданите“ ще търсят задължителна победа при госуването си на Уулвс на „Молиню“ не само защото имат да си връщат за загубата с 0:2 на „Етихад“ в началото на сезона, но също така при победа днес ще се изкачат на втората позиция в класирането и биха запазили нищожни шансове да се върнат в борбата за титлата.

Срещата обаче ще е по-специална за треньора на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Испанският наставник има 99 победи във Висшата лига откакто застана начело на „гражданите“ през 2016г. Интересното е, че той е успял да постигне тези успехи в едва 132 мача в първенството. Ако Сити спечелят довечера, това ще бъде 100-ната победа на Гуардиола във Висшата лига и по този начин той ще подобри рекорда на Жозе Моуриньо за най-бързо достигане до 100 успеха на даден мениджър във Висшата лига. Португалският специалист успя да стори това начело на Челси в рамките на 142 срещи.

Двубоят между Уулвърхемптън и Манчестър Сити е довечера с начален час 21:45. А ето как Пеп Гуардиола мисли да продължи треньорската си кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички