Оуен постави под въпрос мястото на Тиаго в отбора на Ливърпул


Оуен постави под въпрос мястото на Тиаго в отбора на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

978 0

Майкъл Оуен постави под въпрос качествата на Тиаго Алкантара след трансфера на испанеца в английския шампион Ливърпул. Разиграващият халф напусна германския гранд Байерн Мюнхен през есента с трансфер от 30 милиона евро, за да продължи богата си кариера на „Анфийлд”, но според Оуен полузащитникът не може да се утвърди, както се очаква, с играта си за мърсисайдци.

Бившият нападател на Ливърпул вярва, че Тиаго притежава копринена техника и безупречно подаване, но той е по-малко убедителен в изявите си с екипа на Ливърпул след трансфера на Острова. Оуен вярва, че Тиаго има да извърви дълъг път, докато се пригоди към футбола, изповядван от Юрген Клоп, като бившият стрелец стигна по-далеч – отчете, че има опасения това да стане факт.

„Той се бори с играта си, както целия отбор, но не е негова вина, че невинаги се получава. За да играеш толкова широко, трябва да имаш повече сила. Когато го поставят в центъра, това противоречи на играта, на която Ливърпул изковава успехите си”, заяви Оуен пред Premier League Productions.

„Смятам, че Тиаго е изключително талантлив, навярно най-талантливият халф в света, но към този момент той не се вписва в отбора с играта си. Можем ли да кажем, че ще е полезен, ако утре Ливърпул е на финал в Шампионската лига? Не мога да го потвърдя”, отсече полемичният в исторически план нападател в средите от фенове на Ливърпул след преминаването му в Манчестър Юнайтед в края на първото десетилетие на 21-и век..

„Не мисля, че ще изберат него. По-вероятно е да стартират с Джордан Хендерсън, Фабиньо и Джорджинио Вайналдум”.

Тиаго все още няма гол или асистенция за Ливърпул във всичките си 16 мача и има седем успеха във всички мачове, когато е играл за актуалния английски шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички