Ключовите моменти, които спряха безобразната серия на Ливърпул


Ключовите моменти, които спряха безобразната серия на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1840 0

Английският шампион Ливърпул преустанови серия от четири поредни загуби в елита на Висшата лига, след като надви с 2:0 Шефийлд Юнайтед при визитата си в предпоследен мач от 23-ия кръг на Премиър лийг.

Както се очакваше, германецът Юрген Клоп не промени постройката на своите футболисти, макар осезаемите кадрови проблеми, спохождащи 19-кратния шампион на Англия в хода на цялата кампания, но се забеляза факта на нарастващи тенденции в играта на мърсисайдци.

Клоп подреди играчите си в класическото за него 4-3-3, но впечатление направи вариативността, която Трент Александър-Арнолд даваше възможност за комбинация с останалите си съотборници.

Крайният бранител на мърсисайдци се прибираше при двамата централни защитници – Озан Кабак и Нат Филипс, за да се образува тройка пред вратаря Адриан. Дългите пасове на Александър-Арнолд пък разсичаха халфовата линия на „остриетата” и на практика полузащитниците на Крис Уайлдър не успяха да противодействат с преса, която да отнеме топката от Ливърпул в половината на тима от „Анфийлд”.

С това си действие пък Юрген Клоп даде голяма свобода на действие на Андрю Робъртсън. Един от най-постоянните играчи на отбора нееднократно оставаше с изобилие празно пространство пред себе си, за да може да бъде свободен за комбинация със свои съотборник. Макар опасното центриране за първия гол на Александър-Арнолд да спомогна за реализирането на първия гол от Къртис Джоунс, то при градежа на последвалите нападения именно Робъртсън бе човекът, който бе непокрит и Ливърпул имаше още един избор при разиграванията си.

Добрата игра на крайните защитници на гостите пък даде шанс и на Садио Мане да изпълни по-различни функции по терена. Сенегалецът оставаше често зад Роберто Фирмино, който този път бе със задачи да води нападението на отбора, а Мане на няколко пъти успяваше да подхрани с пасове бразилеца, а и Мохамед Салах. Въпреки това, за пореден път в хода на този сезон Мане и Салах не комбинираха особено добре между себе си, но това не даде резултат при визитата на „Брамал Лейн”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички