Деклан Райс: Бях опустошен, когато Челси се отказа от мен


Деклан Райс: Бях опустошен, когато Челси се отказа от мен
Снимка: Getty Images/Guliver

2089 0

Полузащитникът на уест Хем Деклан Райс призна, че е бил опустошен, когато Челси се е отказал от него. Футболистът е възпитаник на академията на "сините" от 2006 до 2014 година, но после беше пуснат да си тръгне, тъй като треньорите в Челси не са повярвали в неговите възможности в професионалния футбол. Райс е бил потресен от постъпката на родния си клуб, но не се е отказал от мечтата си и сега, на 21 години, е един от най-добрите във Висшата лига на своята позиция.

"Сблъсках се с огромно разочарование, което трябваше да преодолея, когато Челси се отказа от мен на 14-годишна възраст. Челси беше всичко за мен. От 9 до 14-годишен тренирах там от понеделник ди петък, играех мачове и когато след това ви кажат, че вече няма да сте част от това, изпитвате огромен шок. Никога не си го бях представял, но се случи", коментира халфът пред "Sky Sports".

"Тогава имах късмета да получа възможността да премина във Фулъм или Уест Хем. Избрах Уест Хем и започнах нова глава. Знаех, че ще бъде трудно, но от дете си мечтаех да стана професионален футболист. За да постигна тази цел, работих възможно най-усилено и нищо не можеше да ме отклони от пътя ми. Просто бях толкова целенасочен и исках да стана възможно най-добър. Трябваше да направя жертви, да напусна родния си дом, но всички тези решения дадоха добри плодове", допълни младият футболист. А кой английски гранд има интерес към него вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички