Висшата лига се готви за завръщане без публика, но с до 500 души на стадиона


Висшата лига се готви за завръщане без публика, но с до 500 души на стадиона
Снимка: Getty Images/Guliver

1186 0

Клубовете от Висшата лига и ръководството на Футболната асоциация обсъждат подновяване на първенството през юни при закрити врати, информира Sky Sports. През уикенда правителството на Великобритания заяви, че ще започне разговори с различните спортни федерации за поетапното завръщане на спорта, а отборите от Висшата лига от своя страна ще проведат нова среща в петък, на която да обсъждат вариантите за подновяване и завършване на кампанията.

Според информацията надеждата на Лигата е правителството да позволи подновяване на тренировъчния процес при спазването на определени ограничения на 7 май, когато ще се състои преразглеждане на карантинните мерки за борба с разпространението на коронавируса. При това положение отборите ще получат близо месец за подготовка, преди мачовете да бъдат подновени в началото на юни без публика по трибуните.

Daily Telegraph дори пресмята колко души ще има на стадиона само за един двубой. В бройката са включени 40 играчи, 32-ма от треньорския и медицинския екип на двата отбора, 12 официални лица, между 6 и 8 доктора, както и трима представители от Висшата лига. Както и 130 или повече допълнителен персонал. Минимумът от присъстващи е 300 души, а максимумът - 500. Ако двубоят пък се излъчва на живо, то бройката ще скочи до 323 души. В Германия също бяха правени подобни сметки, като броят на присъстващи е сходен.

Висшата лига, както и другите спортове, ще трябва да отговарят на определени критерии, преди да подновят дейност, като например осигуряването на тестове за всички участници, както и подсигуряването на мерки против струпването на фенове пред стадионите. Възможно е оставащите мачове от първенството да се проведат на няколко стадиона, които получат одобрение от Лигата и правителството. Висшата лига обаче остава решена да спази препоръките на УЕФА и да изиграе всичко оставащи 92 мача от сезона. По-рано пък се появи информация, че може да предават двубоите безплатно, ако са пред празни трибуни - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички