От световна класа до тотален провал: Джак Уилшър остана без клуб


От световна класа до тотален провал: Джак Уилшър остана без клуб
Снимка: Gulliver/GettyImages

1541 0

Джак Уилшър бе освободен от Борнемут след изтичането на краткосрочния му договор с клуба. 29-годишният играч изигра 17 мача под ръководството на предишния мениджър Джейсън Тиндал и действащия наставник Джонатан Уудгейт, като бившият полузащитник на Арсенал се разписа в мачовете срещу Бирмингам и Кроули. Въпреки това, той няма да продължи престоя си на южното крайбрежие, след като „черешките“ обявиха, че няма да му предложат нов контракт. Борнемут остава в разговори с представителите на Джуниър Станислас и Адам Смит, които получиха предложения за нови договори миналата есен, но двамата играчи пожелаха да не взимат решения до края на сезона.

След като бе освободен от Уест Хем в края на миналия летен трансферен прозорец, Уилшър се върна в Борнемут за втори престой на „Вайталити Стейдиъм“ през януари и помогна на клуба да стигне до плейофите в Чемпиъншип. Борнемут бе надигран с общ резултат 2:3 в полуфиналите от Брентфорд, което сложи край на амбициите на „черешките“ да се завърнат незабавно във Висшата лига след изпадането си през миналата кампания. Уилшър, който се появи за кратко от пейката при успеха в първия мач с 1:0 и бе неизползвана резерва във втория двубой, настоя преди по-малко от 24 часа, че не е сигурен дали ще остане в клуба.

„Благодаря на всички за изминалите пет месеца. Моите съотборници, персонал и особено феновете. Бяхте невероятно предишния път и продължихте да ме подкрепяте сега. Ако трябва да съм честен, не знам дали това е краят. Следващите седмици ще дадат отговор на това. За съжаление, не постигнахме нашата цел да спечелим промоция, но има достатъчно позитиви и опит, който да ни помогне да се върнем там, където ни е мястото! Желая Ви прекрасно лято“, написа той в Инстаграм. Кариерата на играча е съпътствана от контузии, но той остана здрав за продължително време по време на втория си престой в Борнемут.

Преди време вратарят Войчех Шчесни разказа как Джак Уилшър се е напил на сватбата му, че е заспал в храстите (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички