От ФА поискаха да пуснат фенове на двубоите в Англия


От ФА поискаха да пуснат фенове на двубоите в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1000 0

Футболната асоциация в Англия призова правителството да разреши на феновете да се завърнат по стадионите в страната. Управлението се надяваше да разреши запълване на около 25 процента от капацитета на съоръженията в Англия от 1 октомври. Това обаче не се случи заради увеличението на случаите на заразени с коронавирус.

"Тестваме успешно някои събития. Демонстрирахме, че можем да провеждаме мачовете без да създаваме опасност. Съвсем скоро може да се завърнем и да се обединим с подкрепата на местните власти, подпомагайки регионалния бизнес, националната икономика, поминъка и работата на хората", се казва в общо писмо на различните футболни организации в страната.

Управляващите футболни органи вече заявиха, че клубовете са доказали, че разполагат с всички мерки за безопасност за завръщане на феновете, като същевременно остават отворени за приемане на иновации като част от проект за масовото тестване на запалянковците. Припомняме, че по-рано от УЕФА позволиха на международни двубои да има фенове, ако местните власти разрешават това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички