Малко преди крайния срок: Отправиха още една оферта за Челси


Малко преди крайния срок: Отправиха още една оферта за Челси

2052 0

Офертите за закупуване на Челси продължават до последния възможен момент. Британското издание „Times“ съобщи, че поредната оферта е дошла от лондонския инвестиционен фонд „Ейтъл Партнърс“. Според информацията тя превишава 2 милиарда паунда.

Последният кандидат за синия клуб е уверил, че ако придобие собствеността, няма да сменя сегашния мениджър Томас Тухел и щаба му. От „Ейтъл Партнърс“ предвиждат да инвестират незабавно и 50 млн. паунда за покриване на текущите разходи на Челси.

Крайният срок за представяне на оферти за купуването на настоящия клубен европейски шампион изтича утре. Той бе поставен от американската банка „Рейн Груп“, която отговаря за осъществяването на сделката.

Наред с предложението от „Ейтъл Партнърс“, към момента официално желание да придобият Челси са отправили още американският милиардер Тод Боели, семейство Рикетс, което притежава тима Чикаго Къбс, собственикът на Ню Йорк Джетс Уди Джонсън, британският бизнесмен Ник Канди, който е и голям фен на "сините", както и медийната група „Saudi Media Group“.

До драмата с продажбата на Челси се стигна след инвазията на Русия в Украйна. Настоящият собственик Роман Абрамович към момента на практика няма друг избор освен да се раздели с клуба.

А ето и кой от кандидат купувачите е близък до Доналд Тръмп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички