"Опитах да ги напрегна"! Давид де Хеа разкри тактиката си при дузпите срещу Брайтън


"Опитах да ги напрегна"! Давид де Хеа разкри тактиката си при дузпите срещу Брайтън
Снимка: GettyImages

1375 0

Вратарят на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, отново бе едно от главните действащи лица в състава на английския гранд, но този път с позитивни прояви.

След като испанският страж сгреши фатално на два пъти при мача-реванш от 1/4 финалите на Лига Европа срещу Севиля, който отстрани неговия тим, в неделя той, макар и частично, се реваншира на феновете.

Какво се случи?

Де Хеа опази мрежата си суха 90 минути в полуфиналния двубой от ФА Къп срещу Брайтън. Той не съумя да отрази нито един от 11-метровите наказателни удари, но пък смята, че е изиграл роля при пропуска на Соли Марч.

"Беше много труден мач, играхме срещу наистина добър отбор. Брайтън представя много добър футбол. Сега сме на финал, но имаме друг важен мач в четвъртък, така че трябва да се приберем вкъщи и да възстановим", коментира Де Хеа пред "BBC" и продължи.

"Опитах да ги изнервя"!

"Те бяха страхотни на дузпите. Бях подготвен, както винаги. Опитах да напрегна изпълнителите. Все още има дълго време до финала, но ще бъде голям мач срещу един от най-добрите отбори в Европа и света. Показахме, че можем да ги бием у дома, така че нека се надяваме. На правилния път сме. Един трофей, нов финал и борба за Топ 4. Не е достатъчно, но е голяма стъпка спрямо миналия сезон", допълни още стражът.

Какво предстои?

Испанецът записа 22 сухи мрежи от 49 срещи във всички турнири през настоящия сезон. Възпитаниците на Ерик тен Хаг се класираха на финала след 7:6 при ударите от бялата точка. Там, през май, те ще се изправят срещу Манчестър Сити, който се разправи с Шефийлд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички