Манчестър Юнайтед надигна глава с класика над Тотнъм във Висшата лига, Роналдо с красиви гол и асистенция


Манчестър Юнайтед надигна глава с класика над Тотнъм във Висшата лига, Роналдо с красиви гол и асистенция
Снимка: Getty Images

6894 0

Манчестър Юнайтед спечели с класическото 3:0 срещу Тотнъм в дербито на кръга от английската Висша лига. Точни за "червените дяволи" бяха Кристиано Роналдо, който се отличи и с асистенция, Единсон Кавани и Маркъс Рашфорд.

"Шпорите" направиха твърде малко през срещата и за пореден път през сезона разочароваха своите привърженици. На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" доста често се чуваха и звучни освирквания от феновете към клуба.

Юнайтед пък успя да вдигне глава след фиаското срещу Ливърпул и да запази позицията на своя мениджър Оле Гунар Солскяер начело на клуба. Тон за днешния успех даде звездата на тима Роналдо в 39-ата минута, когато засече по много красив начин от въздуха центриране от сънародника му Бруно Фернандеш.

В 64-ата минута авансът за "дяволите" бе удвоен, а и в този случай Фернандеш и Роналдо изиграха голяма роля. Първият отне топката и комбинира с втория, който я запази технично и изведе Кавани сам срещу Лорис, като уругвайският стрелец технично вдигна топката над плонжиралия страж и се разписа. В края на срещата пък и Маркъс Рашфорд не пропусна да вкара.

Кристиано Роналдо бе заменен от Солскяер 20-ина минути преди края на двубоя, като направи впечатление фактът, че сякаш норвежкият мениджър се обясняваше на своя футболист защо е постъпил така.

СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Роял, Дайър, Ромеро, Дейвис, Скип, Хойберг, Ло Селсо, Моура, Сон, Кейн

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Варан, Шоу, Уан-Бисака, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Роналдо, Кавани

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първия четвърт час от срещата никой от двата отбора не съумя да наложи по-сериозен натиск върху опонента си или да създаде някое по-чисто голово положение.

В 24-ата минута Лукас Моура преодоля с подаване противниковата отбрана с чудесен пас към Хюн Мин Сон. Вторият обаче отблизо не успя да уцели вратата. Останаха съмнения за засада, така че при евентуален гол със сигурност ситуацията щеше да се прегледа.

При последвалата контраатака Бруно Фернандеш направи страхотен спринт и бе намерен от свой съотборник, но подаването го изкара от стрелкова позиция. В крайна сметка атаката завърши с центриране към Единсон Кавани и удар с глава, който бе неточен.

В 28-ата минута Дайър засече с глава центриране от ъглов удар, след което намери свой съотборник, който вкара на опразнената врата от непосредствена дистанция. Той обаче бе в положение на засада и голът бе отменен.

5 минути по-късно Фред стреля много мощно отдалеч, но Лорис спаси, избивайки в ъглов удар.

39' - 0:1! Бруно Фернандеш центрира към Кристиано Роналдо, който от малък ъгъл и през човек засече топката от въздуха и не остави шансове на Лорис.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна ударно! Двата отбора си размениха по едно положение, а след това Роналдо бе изведен зад противниковата отбрана и отправи страховит изстрел, с който разстреля Лорис и вкара. Голът обаче бе отменен правилно заради засада.

64' - 0:2! Фернандеш отне топката и подаде към Роналдо, той се справи с противников футболист по техничен начин, след което изведе Единсон Кавани сам срещу Лорис и уругваецът не сбърка.

86' - 0:3! Матич по страхотен начин изведе Маркъс Рашфорд. Английският нападател напредна и хладнокръвно и прецизно насочи топката в долния ляв ъгъл на Лорис.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Тотнъм не е спечелил нито един от последните си 3 домакински мача от Висшата лига срещу този опонент, записвайки 1 равенство и 2 загуби. Все пак "шпорите" са спечелили всичките си 5 официални мача у дома през този сезон, когато не се изправят срещу лондонски тим (това включва и успех над шампиона Манчестър Сити).

Мястото на Солскяер в Юнайтед е все по-несигурно, след като "червените дяволи" записаха поражение у дома с 5 или повече попадения на 0 за първи път от 1955 година (след като в миналия кръг бяха разбити от големия си съперник Ливърпул).

А това поражение дойде след поражението от Лестър, което пък сложи край на серията им от 29 поредни мача като гост във Висшата лига без загуба. Сезонът става все по-разочароващ за Юнайтед, но отборът все пак вкарва средно по 1,83 попадения на мач при последните си 6 гостувания във Висшата лига (в тях записаха 4 победи, 1 равенство и 1 загуба).

Освен това "дяволите" са непобедени при последните си две визити на Тотнъм, въпреки че са изоставали с 0:1 на полувремето (в единия мач правят пълен обрат и побеждават, а в другия завършват наравно).

Не трябва да забравяме обаче, че при първия мач между тези съперници от миналия сезон във Висшата лига (макар и на "Олд Трафорд") се стигна до разгромното 6:1 в полза на Тотнъм!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички