"Олд Трафорд" е в края на нормалното си съществуване, има 3 варианта пред Манчестър Юнайтед


"Олд Трафорд" е в края на нормалното си съществуване, има 3 варианта пред Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2283 0

С осигурените допълнителни инвестиции в Манчестър Юнайтед от клуба вече обмислят как точно да бъдат вложени. Един от призивите към "червените дяволи" е свързан с "Олд Трафорд". И по-точно той да бъде разрушен, а негово място да бъде изграден нов стадион за 2 млрд. паунда.

В навечерието на Коледа сър Джим Ратклиф обяви придобиването на 25 процента от акциите на клуба, което значително зарадва феновете. Най-богатият човек във Великобритания обеща да налее финансиране в Юнайтед, на и извън терена, като част от този проект ще бъдат така необходимите подобрения на клубната инфраструктура.

Три варианта пред Юнайтед за "Олд Трафорд"

Още: Суперкомпютър прогнозира: Кошмар за Нюкасъл и Юнайтед, празнична изненада за няколко отбора на "Боксинг дей"

Привържениците на тима отдавна искат подобрения в съоръженията, но по време на 18-годишното си управление от семейство Глейзър не са вложили особено. Счита се, че Юнайтед има три възможности: малко преобразяване, цялостно преустройство на сегашния терен или изграждане на изцяло нов стадион.

Феновете на Юнайтед отдавна чакат промени в стадиона

Крис Лий, който е главен изпълнителен директор на "Populous", архитектите, които наблюдават преустройството - каза пред The Telegraph за необходимостта да се разруши "Олд Трафорд" и да се започне отначало. А потенциалните разходи достигат 2 милиарда паунда. "Да, първоначалните разходи очевидно са най-високите от трите варианта, но има толкова много налична земя за развитие там. От Юнайтед биха могли да продължат да използват съществуващата земя, докато строителните работи са в ход, което означава, че няма да има спад в приходите от мачовете.

Архитектурно, в наличното пространство може да се направи нещо наистина иновативно и вълнуващо. Нямаше да има пространствени ограничения. Има множество различни версии на обновяване на "Олд Трафорд" и също така как потенциално може да изглежда ново съоръжение".

Още: Трансферна война! И Манчестър Юнайтед влезе в битката за 28-годишен универсален футболист на Байерн Мюнхен

Съоръжението спешно се нуждае от промяна и ремонт

По думите му става ясно, че ако се избере вариантът с преустройството, той ще струва около 1 млрд. паунда. "Сградата е към края на естествения си живот – окабеляването, електрозахранването, всичко е към края на срока си. А интериорите са много тесни и труднодостъпни. Бих казал, че актуализирането е от решаващо значение не само за поддържане на позицията на клуба, но и за поддържане на функционалността на мястото". А в сделката с Ратклиф има специална клауза, която може да му осигури и пълното закупуване на Манчестър Юнайтед.

Уау! 2 и 1/2 мача, които са същински подаръци за Коледа - с участието на Кристиано Роналдо и Висшата лига

Гари Невил коментира идването на Ратклиф в Манчестър Юнайтед и отсече: Абсолютен позор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички