Специална клауза позволява Ратклиф да откупи изцяло Манчестър Юнайтед


Специална клауза позволява Ратклиф да откупи изцяло Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

8092 0

25-процентният дял на сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед може да се превърне в пълно придобиване, и то благодарение на клауза в споразумението. 71-годишният британски милиардер Ратклиф успя да придобие миноритарен дял в "червените дяволи" в неделя вечер.

Специална клауза в договора за Юнайтед

Има специално условие в договора за Юнайтед

Освен това бе допълнено, че той ще поеме футболните операции на "Олд Трафорд". Но 25-процентният дял може да доведе до пълно поглъщане на клуба през следващите години.

Това е така, защото според "The Mail" клауза в сделката гласи, че ако Глейзър искат да продадат, първо трябва да предложат акциите си на Ратклиф. Ратклиф първоначално се интересуваше от мажоритарен дял, преди да се задоволи с 25 процента - което му струваше 1,3 милиарда паунда.

Съгласно споразумението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като инвестира 300 милиона долара в инфраструктурата на стадион "Олд Трафорд". Въпреки това големите решения ще се взимат от Глейзър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички