Огромен провал! Манчестър Сити изпусна спечелен мач в последната секунда (ВИДЕО)


Огромен провал! Манчестър Сити изпусна спечелен мач в последната секунда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

922 0

Шампионът Манчестър Сити направи шокираща издънка, след като пропиля 2 гола аванс срещу Кристъл Палас в среща от 17-ия кръг на Висшата лига.

„Гражданите“ играха без контузената си голова машина Ерлинг Холанд. Домакините поведоха с 2:0, но гостите стигнаха до равенството 2:2 с гол от дузпа в 5-ата минута на добавеното време.

Джак Грийлиш откри резултата в 24-ата минута, а 19-годишният Рико Люис удвои преднината на Сити с дебютния си гол в шампионата, реализиран в 54-ата минута. Двубоят на „Етихад“ изглеждаше предрешен, но очевидно „орлите“ на Рой Ходжсън не мислеха така.

Жан-Филип Матета върна гостите в мача в 76-ата минута. Майкъл Олис от дузпа в 5-ата минута на добавеното време донесе сензационната точка за лондончани и от трибуните на „Етихад“се чуха сериозни освирквания след последния съдийски сигнал.

След издънката Сити има 34 точки на 4-ата позиция, като изостава с 3 пункта от лидера Ливърпул. Палас са 15-ти със 17 точки.

Развой на срещата

Двубоят започна с очакван натиск на домакините. След няколко пропуска, все пак логичното се случи в 24-ата минута. Тогава Фодън намери Джак Грийлиш, който прати кълбото в мрежата на Хендерсън – 1:0. ВАР преразгледа дълго ситуацията за евентуална засада, но в крайна сметка потвърди попадението.

В 42-ата минута Едерсон пресрещна Жан-Филип Матета и извърши нарушение срещу френския футболист. Съдията обаче му показа само жълт картон.

Малко след антракта Сити удвои преднината си. Грийлиш центрира в пеналта, където Родри не успя да бие, но Рико Люис го стори и заби дебютния си гол във Висшата лига за 2:0 в 54-ата минута.

Последваха пропуски на Йошко Гвардиол и Бернардо Силва. В 76-ата минута обаче трибуните бяха поляти със студен душ. Жан-Филип Матета отблизо вкара за 2:1.

Истинският кошмар за Сити се случи в третата минута на добавеното време, когато Фил Фодън извърши нарушение срещу Матета в пеналта, което доведе до отсъждане на дузпа в полза на гостите. Майкъл Олис не сгреши и донесе точката за Палас.

Така „гражданите“ ще заминат и за Саудитска Арабия за Световното клубно първенство в минорно настроение. Те ще се изправят срещу японския Урава Ред Даймъндс на полуфиналите на надпреварата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички