"Ще бъда "червен" до последния си ден" - Джордан Хендерсън се сбогува с феновете на Ливърпул


"Ще бъда "червен" до последния си ден" - Джордан Хендерсън се сбогува с феновете на Ливърпул
Снимка: Getty Images

1416 0

Един от големите лидери в Ливърпул в последните години Джордан Хендерсън се сбогува с феновете на тима със специално видео социалните мрежи. С него потвърди напускането си на "Анфийлд" след 12 години и се очаква да бъде представен от Ал-Етифак в Саудитска Арабия.

Специалното послание до феновете

Бившият капитан на Ливърпул ще премине в саудитския клуб, който ще плати за правата му около 13 милиона паунда. "Трудно е да опиша тези 12 години с думи, а още по-трудно е да кажа "довиждане". Винаги ще бъда "червен" до последния си ден. Благодаря ви за всичко. Никога няма да сте сами, написа 33-годишният футболист в профила си в Instragram", добави британецът.

Хендерсън пристигна в Ливърпул от Съндърланд през 2011 година и оттогава е изиграл 492 мача за "червените" с 33 гола и 61 асистенции във всички турнири. Английският национал помогна на тима на Юрген Клоп да спечели първата си титла във Висшата лига след 30 години през 2020-а.

Той беше капитан на Ливърпул и при спечелването на ФА Къп, Купата на лигата, Суперкупата на УЕФА, както при победата на финала на Световното клубно първенство. Хендерсън ще играе в тима на Ал-Етифак под ръководството на бившия си съотборник Стивън Джерард, който подписа тригодишен договор като треньор по-рано през този месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички