Официално: Родриго Морено е играч на Лийдс Юнайтед


Официално: Родриго Морено е играч на Лийдс Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3569 0

Новакът във Висшата лига Лийдс Юнайтед привлече испанския национал Родриго Морено от Валенсия за сумата от 27 милиона паунда. Нападателят ще подпише договор с тима до лятото на 2024-та година.

Йоркшърци постигнаха договорка с Валенсия във вторник, като сега 29-годишният нападател уреди личните си условия и премина медицински тестове. Родриго, който се превърна в най-скъпата покупка в историята на Лийдс Юнайтед, отбеляза 59 гола в 220 мача за „прилепите“, след като се присъедини към тях през 2014-та година. Той ще засили опциите в атака в тима на Марсело Биелса, който ще играе в елита на Англия за пръв път от 16 години.

Родриго е поредният футболист, който напуска Валенсия заради финансовите проблеми на отбора. Феран Торес, Франсис Коклен и Дани Парехо вече си тръгнаха от „Местая“ през това лято. Испанският нападател успя да вкара 1 гол в 17 мача при предния си престой във Висшата лига през 2010-та година, когато изкара една кампания под наем в тима на Болтън. А ето кое друго голямо име от европейския футбол е желано от Лийдс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички