Официално: Рафаел Бенитес е новият треньор на ФК Евертън


Официално: Рафаел Бенитес е новият треньор на ФК Евертън
Снимка: Gulliver/GettyImages

2251 0

Английският Евертън официално назначи испанеца Рафаел Бенитес за свой нов мениджър. Бенитес парафира тригодишен договор с „карамелите”.

Бившият наставник на градския враг на отбора – Ливърпул, наследява на поста Карло Начелоти на „Гуудисън Парк”, след като италианецът прецени да се завърне в Реал Мадрид на 1-и юни.

Евертън призна в клубния си сайт, че отборът е водил преговори с няколко кандидата, но в крайна сметка за последните три седмици най-добрият вариант е бил именно Бенитес.

„Щастлив съм да се присъединя към Евертън. Впечатлен съм от показаната амбиция от шефовете и желанието им да донесат успех на историческия клуб. Вярвам, че той ще отиде на мястото, където трябва. Нямам търпение да помогна”, каза Бенитес.

Откак напусна Ливърпул през 2010-а година, Бенитес води отборите на Интер, Челси, Наполи, Реал Мадрид, Нюкасъл, а за последно китайския Далиан.

„Рафа ни впечатли много с неговите познания и опит, както и страстта му към играта, която показа по време на преговорите”, каза босът на „карамелите” Рафаел Бенитес. Дънкан Фъргюсън и Алан Кели ще бъдат част от щаба на Бенитес, като бъдещите имена ще бъдат оповестени в близките дни. Бенитес ще започне работата си с новия си клуб на 5-и юли, когато стартира предсезонната си подготовка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички