Изпадналият Шефилд Юнайтед уби мечтите на Евертън за Европа


Изпадналият Шефилд Юнайтед уби мечтите на Евертън за Европа
Снимка: Getty Images

1208 0

Евертън шокиращо загуби домакинството си от 36-ия кръг в английската Висша лига от вече изпадналия отбор на Шефилд Юнайтед. Гол на Джебисън още в началото на срещата се оказа достатъчен, за да донесе трите точки на гостите, които са последни в класирането с актив от само 20 точки след 36 изиграни мача!

Седем минути след първия съдийски сигнал Даниъл Джебисън остана очи в очи с вратаря и не сбърка, отбелязвайки гол за 1:0!До края на първата част и Джордан Пикфорд, и Аарън Рамсдейл блеснаха с чудесни спасявания, а резултатът се запази.

Мачът завърши с притежание на топката от 61:39 процента в полза на "карамелите", но те така и не успяха да стигнат поне до точката в днешната среща.

Шефилд вече мисли за Чемпиъншип, тъй като вече математически е изпаднал от Висшата лига, но тази гръмка победа със сигурност ще му даде самочувствие, за да се опита да се завърне в Елита още пред следващата година. 

Евертън пък за момента изпада от борбата за участие в европейските клубни турнири и въпреки че в началото на сезона дори беше лидер във Висшата лига, сега тимът на Карло Анчелоти е чак на 8-мо място с актив от 56 точки! Уест Хям, който е с 59, на този етап "хваща" последното 7-мо място, което дава право на участие в Европа и по-специално - в новия турнир Лига на конференциите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички