Официално: Пеп Гуардиола подписа нов договор с Манчестър Сити


Официално: Пеп Гуардиола подписа нов договор с Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1230 0

Един от най-успешните треньори в съвременния футбол Пеп Гуардиола подписа нов договор с Манчестър Сити. Настоящият му изтичаше след края на сезона, през лятото на 2021 година. Новото споразумение между двете страни е за още две години - до лятото на 2023-а.

Така, ако договорът на испанеца бъде изпълнен, той ще се задържи при "гражданите" за 7 години, след като пое отбора през 2016-та. В този период Сити спечели два пъти Висшата лига. Така се слага край на спекулациите, че Гуардиола може да си тръгне от тима, ако не стане шампион на Англия във втора поредна година.

"Откакто пристигнах в Манчестър Сити, се чувствам толкова добре посрещнат както в клуба, така и в самия град - от футболистите, от хората, които работят тук, от привържениците на тима, от хората на Манчестър, от директора и от собственика.

Оттогава постигнахме страхотни неща заедно, отбелязахме голове, спечелихме мачове и трофеи и всички ние бяхме много горди от успеха. Да има такава подкрепа е най-хубавото, което всеки мениджър може да иска. Имам всичко, което бих могъл да поискам, за да върша работата си добре.

Поласкан съм от увереността, която е демонстрирана към мен, за да продължа за още две години след края на този сезон, от собственика, председателя, Феран Сориано и Чики Бегиристайн. Предизвикателството за нас е да продължим да се подобряваме и развиваме.

Много съм развълнуван относно това да помогна на Манчестър Сити да постигне тези цели" - сподели самият Гуардиола, след като стана ясно решението договорът му да бъде подновен с още две годиниа.

Това вероятно ще засили и спекулациите за Лионел Меси и трансфера му при "гражданите", където мениджърът ще има огромна роля. В Англия дори са сигурни, че Манчестър Сити ще опита да привлече Меси още през януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички