В Англия: Манчестър Сити ще опита да привлече Меси още през януари


В Англия: Манчестър Сити ще опита да привлече Меси още през януари
Снимка: Getty Images/Guliver

1318 0

Ръководството на Манчестър Сити планира да направи офанзива за привличането на звездата на Барселона Лионел Меси още през януарския трансферен прозорец, съобщава британският таблоид The Sun. "Гражданите" се надяваха да привлекат аржентинския национал още това лято като свободен агент, след като Меси поиска да напусне каталунците, но в крайна сметка испанският клуб принуди своя футболист да остане на "Ноу Камп".

От Сити обаче не са се отказали от шесткратния носител на Златната топка и се надяват той да ги подсили още за втората част на настоящия сезон. Според изданието от Барселона също предпочитат да вземат определена сума през януари, отколкото да загубят Меси без пари през лятото, като е възможно те да приемат оферта от 55 милиона евро, с което също така ще облекчат сериозно бюджета си заплати, заради огромното възнаграждение на аржентинеца.

В същото време от Сити вярват, че именно Меси е липсващото парче в пъзела за успешна кампания в Шампионската лига, като идването на 33-годишния футболист на "Етихад" също така ще убеди и мениджъра Пеп Гуардиола да продължи да води тима. В момента испанският специалист преговаря за нов договор и е близо до споразумение (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички