Ливърпул поиска отлагане на полуфинала с Арсенал за Купата на Лигата


Ливърпул поиска отлагане на полуфинала с Арсенал за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images

1551 0

Английският гранд Ливърпул отправи официална молба за отлагане на полуфиналния двубой срещу Арсенал за Купата на Лигата. Причината е ескалиращият брой заразени с коронавирус футболисти в лагера на мърсисайдци, за които стана ясно по-рано днес.

"Червените" бяха принудени да отложат следобедната си тренировка, за да избегнат разрастване на заразата в редиците на отбора. От "Анфийлд" не съобщават колко и кои са новозаразените, но се смята, че са достатъчно, за да има основания за отлагане на двубоя с Арсенал.

Мениджърът Юрген Клоп, вратарят Алисон Бекер, защитникът Жоел Матип и нападателят Роберто Фирмино се заразиха преди дербито с Челси във Висшата лига, като и четиримата вероятно все още не са готови да се завърнат към нормалния тренировъчен процес.

За да бъде отложен мачът с Арсенал, Ливърпул трябва да има под 13 полеви играчи на разположение или да е останал без наличен вратар. От ръководството на Купата на Лигата разглеждат молбата на мърсисайдци, като ще излязат възможно по-скоро с решение дали мачът ще се играе, или не.

В същото време Ливърпул обяви името на първия напускащ клуба през 2022-а (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички