Нова COVID-19 вълна в Ливърпул: Полуфиналът с Арсенал под въпрос


Нова COVID-19 вълна в Ливърпул: Полуфиналът с Арсенал под въпрос
Снимка: Getty Images

1805 0

Английският гранд Ливърпул е бил "ударен" от нова COVID-19 вълна, която поставя под въпрос предстоящия полуфинален сблъсък с Арсенал за Купата на Лигата. Daily Mail информира, че в лагера на мърсисайдци има нови заразени играчи, но на този етап не са известни подробности.

Както е известно, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде положителна проба за коронавирус в дните преди дербито с Челси, заради което трябваше да изгледа мача от вкъщи. Същото се очаква да се случи и в двубоя с Арсенал в четвъртък, ако мачът въобще се състои.

От ръководството на Купата на Лигата изискват поне 13 здрави полеви играчи и един вратар, за да се състои даден двубой. Титулярният страж на мърсисайдци Алисон Бекер е сред заразените, а ако и останалите вратари на Ливърпул дадат положителни проби, мачът с Арсенал едва ли ще се състои.

Ливърпул все още не е отправил официално запитване до ръководството на Купата на Лигата за отлагане на мача с Арсенал, като изчаква да види как ще се развият събитията в следващите часове. Клубът не е затворил клубната си база в Къркби, макар и да се мисли и в тази посока. Журналистът Джеймс Пиърс пък съобщи, че следобедната тренировка на Ливърпул е била отменена.

Освен Алисон, сред играчите, за които е известно, че са с коронавирус, са още Жоел Матип и Роберто Фирмино. Трима играчи на Ливърпул пък не са на разположение, защото ще участват в Купата на африканските нации - Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта.

Ван Дайк, Фабиньо и Къртис Джоунс бяха сред играчите с положителни проби преди Коледа, но се възстановиха и вече тренират и играят за отбора. Тиаго Алкантара и Такуми Минамино обаче имат травми, които на този етап ги оставят извън сметките на Юрген Клоп.

В същото време Ливърпул обяви името на първия напускащ клуба през 2022-а (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички