Ливърпул затвори клубната база след още нови случаи на COVID-19


Ливърпул затвори клубната база след още нови случаи на COVID-19
Снимка: Getty Images

1221 0

Ливърпул затвори тренировъчната си база в сряда след „няколко нови“ случаи на коронавирус, включително положителетен тест на помощник мениджъра Пеп Линдерс, което поставя под допълнителна въпросителна провеждането на първия полуфинал на тима от Карабао Къп срещу Арсенал в четвъртък.

Мениджърът Юрген Клоп и трима играчи – Алисон Бекер, Жоел Матип и Роберто Фирмино, вече бяха под изолация преди последната вълна от новозаразени. Линдерс, който изведе тима при гостуването на Челси, завършило 2:2 миналия уикенд, даде положителна проба за Ковид късно във вторник вечерта. Клубът отмени днешната си пресконференция преди мача, на която Линдерс трябваше да говори, ден преди първия полуфинал с „артилеристите“ на „Емиратс“.

Ливърпул има и други проблеми, като Тиаго Алкантара, Такуми Минамино и Дивок Ориги отсъстват поради травми, докато Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта са заети с отборите си за Купата на Африка. „Футболен клуб Ливърпул потвърждава, че тренировъчните съоръжения на АХА Тренировъчен Център са временно затворени поради повишилия се брой на „съмнителни“ случаи на коронавирус."

„Червените“ действаха, за да прекратят операции в рамките на съоръжението днес, след като последният кръг от тестване разкри още няколко нови „суспектни“ положителни случаи“, се казва в клубно изявление.

От Ливърпул разкриха, че са подали молба до Английската футболна лига (ЕФЛ) за отлагането на двубоя с Арсенал в четвъртък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички