Официално: Нюкасъл привлече нов нападател и счупи трансферния рекорд на Майкъл Оуен


Официално: Нюкасъл привлече нов нападател и счупи трансферния рекорд на Майкъл Оуен
Снимка: Gulliver/GettyImages

1790 0

Английският тим Нюкасъл си осигури втора нова придобивка часове преди затварянето на трансферния прозорец. "Свраките" привлякоха нападателя от американския тим Атланта Юнайтед - Мигел Алмирон, а новината бе съобщена на официалната страница на клуба.

Трансферът е на стойност 21 млн. паунда, с което бе счупен 14-годишния рекорд на Майкъл Оуен, който бе привлечен за 16,5 млн. паунда от Реал Мадрид през 2005 година. Договорът на Алмирон е за период от пет години и половина и ще носи фланелката с номер 24.

"Много съм щастлив и нямам търпение да се срещна с новите си съотборници. Лигата е много оспорвана, това е клуб с история, а Рафа Бенитес бе главната причина, която ме накара да дойда тук", сподели Алмирон след трансфера си.

Рафа Бенитес от своя страна сподели: "Следяхме Мигел Алмирон от известно време и забелязахме играч с бързина в атака, който може да играе зад нападателя. Разполагаме с играч, който може да ни носи както голове, така и асистенции."

Междувременно стана ясно, че тимът на Ювентус е напът да отмъкне един от опитните защитници във Висшата лига. Повече подробности - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички