Високомерие. идиотизъм и Рафа Бенитес провалиха Сити в "лесно" гостуване


Високомерие. идиотизъм и Рафа Бенитес провалиха Сити в "лесно" гостуване
Снимка: Guliver/GettyImages

4815 0

Последният мениджър, печелил Шампионска лига с Ливърпул - Рафаел Бенитес, удари сериозно рамо на бившия си клуб в битката за титлата в английската Висша лига. Воденият от него Нюкасъл, който се бори със зъби и нокти за оцеляването си, постигна пълен обрат срещу шампиона Манчестър Сити и след изоставане от 0:1 спечели с 2:1 срещу скъпоплатената селекция на Хосеп Гуардиола.

Нищо не подсказваше подобен развой на срещата, след като още в 1' се стигна до гол за гостите. Вратарят успя да избие центриране на Стърлинг, но след сблъсък със Сане падна, а топката остана в игра. Тя отиде в краката на Агуеро, който вкара за 0:1, а до края на първото полувреме "гражданите" изпуснаха две стопроцентови положения чрез Силва и Стърлинг.

Високомерно започнаха гостите второто полувреме, като темпото падна сериозно, а това чакаха и хитрите "свраки". В 66' защитата на Сити не действа добре, а от границата на наказателното поле Хейдън върна топката в наказателното поле. Там никой не попречи на Рондон да засече, а той разстреля Едерсон за 1:1.

В 79' пък се стигна до абсурдна ситуация в наказателното поле на шампионите. Фернандиньо владееше топката в наказателното поле и се обърна, но никой не му подсказа, че Хейдън. Той му отне, а бразилецът го събори в пеналта - дузпа за домакините. Ричи се нагърби с изпълнението и, въпреки че Едерсон успя да отгатне ъгъла, топката мина под плонжа му - 2:1.

До края на срещата гостите натиснаха здраво, но до реални ситуации за гол не се стигна с изключение на два удара отдалеч, блокирани от защитници в раирани екипи - 2:1 за "свраките".

След поражението разликата между Сити и Ливърпул остава 4 точки в полза на мърсисайдци, но "червените" са с мач по-малко и ще го изиграят на "Анфийлд" срещу Лестър в сряда. По този начин разликата може да набъбне на цели 7 пункта.

С първата си победа от 14 години насам срещу Манчестър Сити Нюкасъл събра 24 точки и се отдалечи на 5 пункта от зоната на изпадащите. Там в момента са Хъдърсфийлд (11 точки), Фулъм (17 точки) и Кардиф (19 точки).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички