Официално: Манчестър Сити привлече Нейтън Аке


Официално: Манчестър Сити привлече Нейтън Аке
Снимка: Getty Images/Guliver

1086 0

Централният защитник на Борнемут Нейтън Аке вече е играч на Манчестър Сити, след като "гражданите" финализираха трансфера му на стойност 41 милиона паунда. Вчера холандският бранител премина медицински тестове на базата на Сити, след което уговори личните си детайли с клуба и подписа своя контракт.

По този начин 25-годишният Аке се превърна във втория входящ трансфер за Сити това лято, след като по-рано тази седмица тимът привлече и младежкия национал на Испания Феран Торес от Валенсия.

"Сити са най-добрият отбор в Англия в последното десетилетие. Да дойда тук е сбъдната мечта за мен. Това е топ отбор пълен с играчи от световна класа. Където и да погледнеш в състава, виждаш големи имена с опит в националните си отбори. Пеп е мениджър, който е уважаван навсякъде по света. Постигнатото от него говори само по себе си", коментира Аке, след като подписа своя договор.

В лично съобщение в Инстаграм Аке се сбогува и с досегашния си тим Борнемут, който изпадна от Висшата лига през изминалия сезон. "Искам да благодаря на всички свързани с Борнемут за всичко през последните години. Изкарах страхотен период в клуба и научих толкова много", сподели холандецът.

А с колко нови футболисти смята да се подсили Манчестър Сити през това лято - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички