Ливърпул привлича млад бразилски вратар


Ливърпул привлича млад бразилски вратар
Снимка: Getty Images/Guliver

18746 0

Английският шампион Ливърпул е на прага на втори нов трансфер през това лято. След като привлякоха крайния бранител Костас Цимикас като алтернатива на Анди Робъртсън, сега мърсисайдци ще увеличат конкуренцията и на вратарския пост - с привличането на 17-годишния бразилски страж Марсело Питалуга.

Питалуга, който е футболист на Флуминензе, вече се е сбогувал със своите съотборници и почти със сигурност ще премине в редиците на Ливърпул. Младокът по всяка вероятност е "трансфер за бъдещето", като ще може да се учи на занаята от своя сънародник Алисон Бекер, който е твърд титуляр под рамките на вратата.

Питалуга е считан за голям талант в своята родина, но е много вероятно той веднага да бъде изпратен под наем, за да натрупа повече игрови минути. Причината е, че в момента Ливърпул разполага с трима опитни вратари - освен Алисон, на скамейката са още Адриан и Лорис Кариус. Предполага се, че трансферът е на стойност около 1 млн. паунда.

Междувременно се появиха информации, че голямата звезда Мохамед Салах, който вкара хеттрик срещу Лийдс в събота, може да премине в испанския колос Барселона (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички