Официално и без изненада: Маурисио Почетино е новият мениджър на Челси


Официално и без изненада: Маурисио Почетино е новият мениджър на Челси
Снимка: Getty Images

2558 0

Челси официално обяви новия си мениджър. Това е Маурисио Почетино, който бе спряган упорито за поста в последните месеци след раздялата с Греъм Потър.

Договорът му с Челси

Аржентинецът започва на "Стамфорд Бридж" от 1 юли 2023 г., с двугодишен договор, както и с опция за продължаването му с още една година.

"Опитът, стандартите за високи постижения, лидерските качества и характер на Маурисио ще служат добре на футболен клуб Челси, докато вървим напред. Той е печеливш треньор, който е работил на най-високи нива, в различни лиги и езици. Неговият етос, тактически подход и ангажираност към развитието го направиха изключителния кандидат", написаха лондончани.

51-годишният има няколко сезона опит във Висшата лига, като остави трайна следа в Тотнъм. Също така има опит и в Испания, и във Франция. За последно той беше начело на Пари Сен Жермен и изведе клуба до титла в Лига 1 и Купа на Франция. Щабът на Маурисио ще включва Хесус Перес, Мигел д’Агостино, Тони Хименес и Себастиано Почетино.

По-рано пък се появи информация, че Почетино е получил предложения за треньорския пост в Бенфика, Атлетик Билбао, Астън Вила и Нотингам. Освен тях, Севиля, Виляреал, Ница и Лийдс също са опитали да го привлекат, но безуспешно. Желанието на аржентинеца било да поеме клуб, борещ се за големи цели. Също така станаха ясни и футболистите, които той ще цели да привлече на "Стамфорд Бридж", а те са трима световни шампиони!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички