Челси и Ливърпул са най-голямата издънка в Англия, Нюкасъл - приятната изненада


Челси и Ливърпул са най-голямата издънка в Англия, Нюкасъл - приятната изненада
Снимка: Getty Images

3411 0

Сезон 2022/2023 на Висшата лига приключи в неделя. Лийдс и Лестър се присъединиха към Саутхемптън в Чемпиъншип, тъй като Евертън избегна изпадането на косъм.

Манчестър Юнайтед спечели третото място пред Нюкасъл, докато Тотнъм пропусна място в Лига на конференциите през следващия сезон, след като Астън Вила си осигури седмо място.

След завършването на 10-те мача в неделя се появи впечатляваща публикация в Twitter, който показва промяната в точките на всеки клуб от Висшата лига през последните два сезона. Той показва кои клубове са се представили над този период и кои клубове са виновни за по-слабото представяне.

Приятните изненади този сезон

Нюкасъл (+22 точки)

Еди Хоу изведе Нюкасъл от 11-то място в таблицата до четвърто място. Изключително постижение, което записа във визитката си.

Ман Юнайтед (+17 точки)

Междувременно Ерик тен Хаг изведе Ман Юнайтед от шесто на трето място по време на дебютния си сезон в английския футбол. Успя през втората половина от сезона да изтри част от ужасните представяния, като ще играе и финал за ФА Къп.

Астън Вила (+16 точки)

Справедливо е да се каже, че Унай Емери надмина всички очаквания, откакто замени Стивън Джерард през октомври.

Арсенал (+15 точки)

Въпреки че в крайна сметка не успяха в надпреварата за титлата във Висшата лига, това все още е страхотен сезон за Микел Артета и неговите играчи от Арсенал.

Брентфорд (+13 точки)

Брентфорд запечата девето място в таблицата този сезон, след 13-то място през миналия сезон.

Брайтън (+11 точки)

Решението на Брайтън да назначи Роберто Де Зерби за наследник на Греъм Потър през септември беше майсторски удар. Въпреки че не бяха подготвени за напускането му в посока Челси.

Гръмкият спад в отборите

Кристъл Палас (-3 точки)

Без Рой Ходжсън Кристъл Палас имаше доста проблеми през последните седмици на сезона.

Евертън (-3 точки)

Това е поредният сезон, в който Евертън е избегнал отпадането на косъм. Ще имат ли пак късмет следващия сезон?

Манчестър Сити (-4 точки)

Лек спад, да, но нищо, за което Пеп Гуардиола няма да бъде прекалено притеснен. Неговият отбор Ман Сити все пак е на прага да спечели исторически требъл.

Лийдс (-7 точки)

Лийдс завърши на 17-то място през миналия сезон, но този път не успяха да се задържат над чертата и ще играят в Чемпиъншип.

Уулвърхемптън (-10 точки)

"Вълците" бяха далеч от най-доброто си представяне през този сезон и нямаха много поводи, с които да зарадват феновете си. Със сигурност имат нужда от промяна.

Тотнъм (-11 точки)

Много е важно Тотнъм да привлече правилния мениджър това лято. Ще вземе ли Даниел Леви правилното решение? Това е въпросът, който всички фенове на "шпорите" си задават след меко казано колебливия сезон.

Саутхемптън (-15 точки)

На дъното на таблицата с 25 точки, това беше шокиращ сезон за "светците".

Уест Хям (-16 точки)

Уест Хям завърши на седмо място в лигата миналия сезон, но претърпя спад до 14-то място този сезон. Спечелването на Лига на конференциите на Европа обаче би направило този сезон незабравим за "чуковете".

Лестър (-18 точки)

За кратко изглеждаше, че Лестър може да направи чудо, но шампионите от Висшата лига за сезон 2015-16 бяха понижени във второто ниво на английския футбол.

Ливърпул (-25 точки)

Деветдесет и две точки до 67 правят кампанията мрачна за феновете на Ливърпул, въпреки че отборът на Юрген Клоп се подобри през последните седмици от кампанията и ще подсили отбора си това лято.

Челси (-30 точки)

Няма как да не споменем факта, че това беше кошмарен сезон за Челси. Маурисио Почетино има огромна работа на "Стамфорд Бридж", ако наистина той е новият мениджър на лондончани.

Голът на спасението за Евертън в последния кръг пък се оказа и рекорден във Висшата лига. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички