Арсенал "избухна" на финала на Висшата лига, Челси се раздели с Лампард с равен


Арсенал "избухна" на финала на Висшата лига, Челси се раздели с Лампард с равен
Снимка: Getty Images

1437 0

Двата най-големи лондонски отбора - Арсенал и Челси, също завършиха своите кампании във Висшата лига. Момчетата на Микел Артета надделяха с разгромното 5:0 над Уулвърхямптън, а "сините" изпратиха Франк Лампрад с равен срещу изненадата на сезона Нюкасъл (1:1).

Без проблеми за Арсенал на финалния ден

Футболистите на Арсенал се наложиха с 5:0 над "вълците". Гранит Джака се разписа на два пъти в 11' и 14', Букайо Сака оформи класиката преди почивката в 27-ата минута. През втората част голове на Габриел Жезус в 58' и Якуб Кивиор в 78' оформиха крайния резултат на "Емиратс". 

Арсенал изпраща една кампания като втори в класирането с 84 точки. Момчетата на Микел Артета се бореха до последно с Манчестър Сити за златото на Острова, но не успяха да спрат машината на Пеп. "Уулвс" пък приключва на 13-ата позиция с 41 точки.

Челси изпрати Лампрад с равен

На "Стамфорд Бридж" Челси и Нюкасъл не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1. Резултатът в Западен Лондон бе открит рано-рано от Антъни Гордън, който засече центриране от Елиът Андерсън в 9-ата минута. В 28' обаче Киърън Трипиър си вкара автогол, опитвайки се да изчисти топка от наказателното поле. До края на срещата последваха редица шансове, но нито един от двата отбора не успя да се възползва.

Челси завършва сезона на 12-ата позиция с актив от 44 точки, без да се класира за европейски футбол за пръв път от сезон 2015/16 насам. Нюкасъл пък продължава да мечтае. Момчетата на Еди Хау си бетонираха четвъртото място и ще играят в Шампионска лига догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички