Официално: Футболът във Великобритания се завръща след смъртта на кралица Елизабет II


Официално: Футболът във Великобритания се завръща след смъртта на кралица Елизабет II
Снимка: Getty Images

1649 0

Английската футболна лига (EFL) обяви, че отборите им ще се завърнат на терена във вторник, след като сезонът за кратко бе преустановен след смъртта на Нейно Величество Кралица Елизабет Втора. Двубоите в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия бяха отложени през уикенда в знак на уважение към починалия монарх на Великобритания. EFL ръководи трите дивизии под Висшата лига – Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига.

Английският футбол се завръща във вторник

„Ще има минута мълчание преди мачовете, като ще бъдат носени черни ленти от участниците, флаговете ще са наполовина свалени и националният химн ще бъде изпълнен на всеки един от стадионите. Предвид започването на национален план, Лигата и клубовете ще продължат да работят по отношение на всички предизвикателства, които могат да се появят във връзка с дадени срещи“, се казва в днешното изявление на EFL.

Неяснота около съдбата на Висшата лига

Висшата лига ще бъде подновена в петък, когато Астън Вила приема Саутхемптън, а Фулъм гостува на Нотингам Форест. Все още обаче остава несигурно дали всички двубои от Висшата лига ще се проведат по план през уикенда поради липсата на достатъчно полиция в резултат на погребението на Кралицата, което ще се състои идния понеделник. Управляващите звена ще се срещнат отново с правителството по-късно през деня, за да обсъдят графика на мачовете.

Какво става с мачовете на английските отбори в евротурнирите?

Продължават разговорите с Европейската футболна централа (УЕФА) относно мачовете на британските клубове в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите тази седмица. „Ще работим с футболните клубове, за да опитаме и гарантираме, където е възможно, футболните мачове да се проведат безопасно. Това е извънредна ситуация и работим отблизо с всички въвлечени страни“, се казва в съобщение на Съвета на Националните полицейски шефове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички