Официално: Евертън взе Хамес Родригес от Реал Мадрид


Официално: Евертън взе Хамес Родригес от Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3399 0

Евертън привлече колумбийския полузащитник Хамес Родригес от шампиона на Ла Лига Реал Мадрид за срок от две години, съобщиха от пресслужбата на „карамелите“. Финансовите параметри по сделката не бяха оповестени, но според британските медии Евертън е заплатил около 20 млн. паунда за 29-годишния футболист, който имаше година до края на договора си с испанския гранд.

„Изключително щастлив съм да бъда в този велик клуб – клуб с толкова много история и мениджър, който ме познава много добре. Очаквам с нетърпение да постигна големи успехи тук – да печеля трофеи, което е целта на всички в клуба. Дойдох тук, за да се подобря и да помогна на тима да печели, да играе добър футбол – атрактивен футбол“, каза той за клубния сайт. Хамес е играл под ръководството на Карло Анчелоти както в Реал Мадрид, така и в Байерн Мюнхен.

Родригес е втората голяма покупка на състава от Ливърпул през лятото след идването на бразилския полузащитник Алан от Наполи. Евертън остана 12-и миналия сезон и стартира новия сезон във Висшата лига с гостуване на Тотнъм в неделя. Междувременно, появи се информация, че Роналд Куман подготвя изненадващ трансфер на играч на Евертън в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички