Официално: Джон Тери обяви края на игровата си кариера


Официално: Джон Тери обяви края на игровата си кариера
Снимка: Getty Images/Guliver

2648 0

Легендата на Челси и английския национален отбор Джон Тери взе решение да прекрати активната си кариера. Защитникът играе футбол от 23 години насам, но е решил, че е дошло времето да каже "край". Тери обяви тежкото си решение в Instagram, където се обърна към семейството си, служителите в Челси и към феновете.

През последния сезон британецът игра за Астън Вила, но не преподписа с клуба. Имаше вероятност той да поиграе в Спартак (Москва), но в крайна сметка е решил да се сбогува с играта.

Ето какво написа легендарният играч:

"След 23 невероятни години като футболист, аз реших, че сега е най-подходящото време да завърша кариерата си. Трябва да благодаря на много хора, На моята жена Тони и децата ми Джорджа и Самър, за това че бяха с мен, не бих го направил без вас. Благодаря на моите родители Сю и Тед за всичко, което направиха, когато бях малък, за това, че ми помогнаха да изпълня мечтата си и да стана професионален футболист. На моя брат Пол за неговата помощ през цялата ми кариера и на всички членове на семейството, а също и на приятелите за огромната подкрепа.

Благодаря на всички мои съотборници, треньори и клубни мениджъри, с които имах честта да работя. Моята клубна кариера и сърцето ми завинаги принадлежат на Челси. И, разбира се, благодаря на Астън Вила, който ми даде възможност да играя в такъв голям клуб през сезон 2017/18. Беше чест да представлявам този клуб и неговите прекрасни фенове.

Предстои нова глава в живота ми и нови предизвикателства", написа Тери.

Бранителят премина в Челси през 1995 г. и до 2017 г. беше част от "синия" клуб. Той записа 717 мача за първия тим на лондончани и вкара 65 гола със синята фланелка. Той спечели пет титли на Англия, пет купи на страната и три купи на лигата. С лондончани спечели Шампионска лига през 2012 година и Лига Европа през 2013 година.

Вижте тази публикация в Instagram.

THANK YOU ⚽️

Публикация, споделена от John Terry (@johnterry.26) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички