Звездно дуо ще поеме Астън Вила


Звездно дуо ще поеме Астън Вила
Снимка: Getty Images/Gulliver

816 0

Звездно дуо може да поеме Астън Вила. Легендата на Арсенал Тиери Анри ще бъде новият мениджър на Астън Вила, а бившият английски национал Джон Тери негов асистент, съобщават медиите във Великобритания днес.

Виланите са без треньор, след като Стив Брус бе освободен от поста след поредицата слаби резултати от началото на сезона, като бирмингамци са спечелили едва три мача в първите 12 кръга на Висшата лига. В последните дни желанието си да застане начело на тим изяви бившият голмайстор на Вила Дуайт Йорк, но по всичко личи, че ръководството на клуба ще заложи на Анри, който натрупа опит като асистент на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор.

До 41-годишния французин ще застане друго голямо име на английския футбол - бившият капитан на Челси Джон Тери. Централният защитник бе капитан на бирмингамци през миналия сезон и изведе тима до финалния плейоф за влизане във Висшата лига, който обаче бе загубен от Фулъм.

ТЕРИ НАЗОВА НАЙ-СТРАХОВИТИЯ ЗА НЕГО НАПАДАТЕЛ И СТАДИОН

Сега Тери е решил да сложи край на професионалната си кариера и да влезе в треньорството като асистент на Анри. Очаква се назначението на двамата да бъде потвърдено по време на паузата за мачовете на националните отбори, а официалният им дебют да бъде в мача със Суонзи на 20 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички