Официално: Бразилски талант засили офанзивната мощ в Челси на Почетино


Официално: Бразилски талант засили офанзивната мощ в Челси на Почетино
Снимка: Getty Images

2242 0

Челси привлече бразилското крило Анжело Габриел от Сантос, съобщиха от английския клуб. Подробности около сделката не бяха разкрити, но британските медии съобщиха, че 18-годишният футболист е подписал дългосрочен договор, след като Челси е платил 15 милиона евро на отбора от бразилската Серия А.

Габриел пристига в лондонския клуб, след като изигра 129 мача за Сантос във всички турнири, отбеляза 5 гола и направи 10 асистенции. Бразилският национал до 20 години стана най-младият играч, който дебютира в тамошния елит на 15 години и 308 дни през 2020-а, като подобри предишния рекорд на легендата Пеле. Той е и най-младият играч, отбелязал гол в историята на Копа Либертадорес.

"Челси финализира трансфера на бразилското крило Анжело Габриел от Сантос, се казва в изявление на официалния сайт на клуба. - Роден в Бразилия, 18-годишният младеж пристига на "Стамфорд Бридж" с опит в елитния футбол. Той има 129 мача за първия отбор на Сантос във всички турнири.

Анжело стана най-младият играч в историята на бразилския национален шампионат, когато дебютира срещу Флуминензе на "Маракана" само на 15 години и 308 дни", пишат още "сините". А ето кой млад играч Челси прати под наем наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички