Официалният сайт на Манчестър Юнайтед съобщи, че Ники Бът напуска клуба


Официалният сайт на Манчестър Юнайтед съобщи, че Ники Бът напуска клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

2110 0

Един от най-добрите халфове на Манчестър Юнайтед от близкото минало е напуснал клуба, съобщава официалният сайт на "червените дяволи". Ники Бът, който има близо 400 мача с екипа на Юнайтед освобождава поста на ръководител на развитието на първия отбор. Ето и какво глави съобщението:

"Разделяме се с най-топлите чувства и добри пожелания. Под негово ръководство много момчета от академията стигнаха до мъжкия отбор. Той изигра ключова роля в привличането на ново поколение талантливи служители и треньори, които да поемат Академията", а Оле Гунар Солскяер добавя:

„Ники винаги ще бъде легенда на Манчестър Юнайтед като шесткратен шампион във Висшата лига и неразделна част от нашия отбор, спечелил требъл. Той ще липсва на тренировъчния комплекс, но Ники знае, че винаги е добре дошъл".

Ники Бът отвори път към мъжкия отбор за играчи като Маркъс Рашфорд, Скот МакТоминей, Аксел Туанзебе, Дийн Хендерсън и Мейсън Гринууд. Той сподели, че за него е било привилегия да работи в клуба на сърцето си:

"След като лично преминах през Академията, за да изиграя почти 400 мача за Манчестър Юнайтед, беше абсолютна привилегия да се върна и да работя с ново поколение таланти, които правят същото пътуване", каза Ники Бът.

А какво каза Дейвид Бекъм за работата на Солскяер в Манчестър Юнайтед, можете да прочетете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички