Оферти за милиарди изкушават Манчестър Юнайтед: Бъдещето на "Олд Трафорд" е под въпрос


Оферти за милиарди изкушават Манчестър Юнайтед: Бъдещето на "Олд Трафорд" е под въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

6337 0

Манчестър Юнайтед е получил редица предложения за модернизиране на „Олд Трафорд“. Сред офертите са и преместването на изцяло нов стадион. Решения обаче няма да бъдат взети, докато семейство Глейзър не продаде клуба.

От известно време английският тим желае да поднови стадиона, но решения ще бъдат взета едва след продажбата на клуба.

Модернизацията на „Олд Трафорд“ може да увеличи приходите с до 1 млрд. паунда. При този сценарий се предвижда капацитетът на стадиона да бъде увеличен до около 74000 зрители, като се очаква да бъдат въведени и редица подобрения в заведенията, които се намират в съоръжението.

Друг вариант е „червените дяволи“ да напуснат „Олд Трафорд“ и да домакинстват на изцяло нов стадион. При този случай евентуалните решения са две – да се преместят далеч от мястото, на което приемат гости от години, или „Олд Трафорд“ да бъде изцяло разрушен, за да може новото съоръжение да се намира на същото място.

Предложенията ще бъдат представени по време на преговорите за продажбата на клуба.

Манчестър Юнайтед обаче ще трябва да приемат градския си съперник Манчестър Сити на "Олд Трафорд. Ето и какви са нагласите на Ерик тен Хаг за срещата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички