Обзор на топ първенствата в Европа (ВИДЕО)


Обзор на топ първенствата в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

977 0

Висша лига, 30 кръг

Две големи дербита белязаха 30-я кръг в първенството на Англия. В ранния мач в събота, тимът на Ливърпул надделя над градския си съперник Евертън с безапелационното 3:1. Головете за червените отбелязаха Садио Мане, Фелипе Коутиньо и Дивок Ориги, а за "карамелите" точен бе Пенингтън.

Арсенал и Манчестър Сити не се победиха в своята битка за топ 4, като това равенство бе особено лошо за лондончани, които останаха на цели 7 точки зад място в Шампионската лига през следващия сезон. Лирой Сане и Рахим Стърлинг отбелязаха попаденията за тима на Пеп Гуардиола, а Тео Уолкът и Шкодран Мустафи реализираха за "артилеристите".

Класиране: Челси - 69т.(мач по-малко), Тотнъм - 62 т.(мач по-малко), Ливърпул - 59т., Манчестър Сити - 58 т.

Примера дивисион, 29 кръг

Реал Мадрид и Барселона продължават своята битка за върха в първенството на Испания. Мадридчани победиха с 3:0 Алавес, но успехът не бе изкован чак толкова лесно. Бензема даде предимство за Белия балет през първата част, а Иско удвой едва в 85'. 2 минути преди края на редовното време се разписа и Начо, който оформи крайния резултат.

Каталунците също победиха гръмко, но и те трябваше да треперят почти до края на двубоя. Опашкарят Гранада загуби у дома с 4:1, а головете за Барса реализираха Суарез - 44', Пако Алкасер - 64', Ракитич - 83' и Неймар в продължението.

Класиране: Реал Мадрид - 68т.(мач по-малко), Барселона - 66т., Атлетико Мадрид - 58т., Севиля - 58т.

Серия А - 30 кръг

Наполи и Ювентус се срещнаха в двубой от 30-я кръг в италианското първенство. На препълнения Сан Паоло Сами Кедира даде преднина на "Старата госпожа" в началните минути, а Марек Хамшик оформи крайния резултат през второто полувреме - 1:1.

Един Джеко продължава с головата си форма. Босненецът реализира и двата гола за победата на Рома с 2:0 над Емполи, като по този начин "Вълците" стопиха аванса на Ювентус на само 6 точки, 8 кръга преди края на първенството.

Класиране: Ювентус: 74т., Рома - 68т., Наполи - 64т., Лацио - 60т.

Бундеслига - 26 кръг

Байерн Мюнхен продължава с наказателната си акция в първенството на Германия. Баварците разгромиха с 6:0 Аугсбург и имат 13 точки аванс пред втория РБ Лайпциг. Левандовски реализира хеттрик, 2 гола мушна Томас Мюлер, а с един се отчете Тиаго Алкантара.

Дербито този кръг противопостави тимовете на Шалке и Борусия Дортмунд. Те обаче не се победиха и завършиха при резултат 1:1.

Класиране: Байерн Мюнхен - 65т., РБ Лайпциг - 52т., Хофенхайм - 48т., Борусия Дортмунд - 47т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички