Реал се забави, но все пак смачка Алавес на "Бернабеу"


Реал се забави, но все пак смачка Алавес на "Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

1105 0

Реал Мадрид записа категорична победа с 3:0 над Алавес и увеличи аванса си на върха в класирането на Ла Лига.

"Белия балет" обаче трябваше да трепери до самия край за победата си. След попадение на Бензема в 31', Алавес имаше много положения да изравни, но не съумя да се възползва от тях.

Чак в 85' след страхотен пас на Роналдо Иско успя да вкара втори гол за своя тим и да реши всичко в срещата. 2 минути по-късно Начо с глава след изстрел в гредата на Бейл фиксира крайното 3:0 в полза на лидера в Примера дивисион.

С поредните си 3 точки "кралете" изляоха начело в класирането с актив от 65 точки - 2 повече от Барселона. Каталунците обаче са с мач повече, а и играят довечера, което означава, че с победа над Гранада ще се върнат начело.

"Белия балет" остава единственият отбор без загуба у дома в първенството. Следващият двубой на тима е през седмицата - гостуване на Леганес на 5-и април.

Зинедин Зидан направи доста промени в титулярния си състав, оставяйки Марсело, Рамос, Навас и Каземиро извън състава за двубоя. Кико Касияс стартира на вратата, а останалите бяха заменени от Данило, Начо и Иско.

През първата част промените не се забелязаха особено, като "кралете" доминираха изцяло. Карим Бензема пропусна две уникални положения още до 15-ата минута, а също толкова неточен пред гола беше и Кристиано Роналдо.

Все пак в 31' домакините успяха да отбележат, след като Карвахал нахлу в наказателното поле и подаде за Бензема, който с топовен удар се разписа от 11 метра - 1:0.

През вторите 45 минути обаче Алавес показа много добра игра и нямаше проблеми да създава положение след положение пред Касия. Футболистите в сини екипи обаче бяха крайно неточни в завършващата фаза, а от близко разстояние не успяха да се разпишат Дейверсон и Токеро Пинедо.

Реал също имаше своите ситуации, но най-деен в пропуските отново беше Роналдо. Кристиано определено нямаше ден и от чисти позиции не успяваше да намери очертанията на вратата. В единия случай, в който го направи, той се разписа, но голът му беше отменен.

Все пак в 85' Реал Мадрид успя да сложи точка на спора. При бърза акция Роналдо успя да изведе Иско в наказателното поле, който от много малък ъгъл буквално разстреля вратаря на гостите - 2:0.

В 87' Роналдо отстъпи на Бейл да бие пряк свободен удар, като уелсецът удари греда, но при добавката Начо Фернандес с глава успя да направи разликата 3 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички