Арсенал измъкна точка от Манчестър Сити в зрелищно дерби (ВИДЕО)


Арсенал измъкна точка от Манчестър Сити в зрелищно дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2939 0

Арсенал и Манчестър Сити не успяха да се победят в голямото дерби на 30-ия кръг във Висшата лига и завършиха 2:2 на "Емиратс". 

Двата отбора оправдаха очакванията за истинско дерби, като показаха много хъс и битка на терена. През първата част паднаха три попадения, като още в 5' Сане откри за гостите.

В 40' Уолкът изравни за Арсенал, но резултатът се задържа само 2 минути, след като Агуеро отново изведе "гражданите" напред в резултата. В 54' "артилеристите" отново изравниха резултата чрез Мустафи. След срещата Арсенал остава на 6-та позиция с 51 точки, а "гражданите" на 4-та с 58 точки.

Двата отбора започнаха много атакуващо срещата и направиха обещаващо начало. Още в 3' "гражданите" организираха хубава атака, но Агуеро бе в положение на засада и не успя да я завърши. В ответната атака, Уелбек си освободи пространство в наказателното поле, но ударът му мина покрай дясната греда. 

В 5' тимът на Гуардиола откри резултата, Кевин де Бройне се отличи с чудесен пас. Той намери Сане, който надбяга защитниците на "артилеристите", преодоля вратата и вкара за 0:1.

 

 

В 10' "гражданите" можеха да водят с два гола. Хубав и плътен удар на Де Бройне срещна гредата, а при добавката изстрел на Давид Силва бе спасен от Оспина. Гостите продължиха да записват по-добрите положения, като удари на Фернандиньо и Стърлинг бяха блокирани от защитници на Арсенал.

Домакините опитаха леко да притиснат съперника си, но нещата не им се получаваха. В 21' Йозил направи опит, но ударът му бе прекалено слаб. 

5 минути преди края на полувремето все пак тимът на Венгер се върна в мача. Тио Уолкът откри резултата след грешка в защитата на Сити. Клиши покри засада на Уолкът, който от накзателното поле не сгреши за 1:1.

 

Радостта за Арсенал обаче не продължи дълго, тъй като още в следващата атака Сити отново поведе в резултата. Давид Силва намери Серхио Агуеро в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля в долния ляв ъгъл.

Арсенал започна втората част по мечтан начин. От изпълнение на ъглов удар Йозил качи топката на главата на Мустафи, чийто точен удар от точката на дузпата се заби право в десния ъгъл - 2:2. Домакините показа доста по-добра игра през втората част и държеше повече топката, но не успяваше да създаде опасни положения.

Сити от своя страна имаше няколко възможности за гол, но Оспина внимаваше и спаси отбора си. Първо Фернандиньо достигна до отскочила топка на границата на наказателното поле и изстреля топката към левия ъгъл, Оспина показа чудесен рефлекс. В 66' Агуеро се измъкна от защотниците и отправи удар с глава, който отново бе отразен от стража на Арсенал.

В 90' Агуеро се включи добре в наказателното поле и засече центриране, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

Преди мача

"Артилеристите" заемат 6-то място с 50 точки, докато "гражданите" са 4-ти с 57 т. и с мач повече от днешния си съперник.

В последните си 9 мача във всички турнири Арсенал има шест загуби и 3 победи. Преди паузата за национални отбори пък Сити завърши 1:1 с Ливърпул у дома, но отпадна от Монако в Шампионска лига. "Гражданите" обаче нямат загуба от 15 януари.

Домакините имат някои проблеми със състава си, но най-големият от тях е контузията на вратаря Петер Чех. Контузени са също така Санти Касорла и Лукас Перес. В състава на гостите трайно контузени са Габриел Жезус и Илкай Гюндоган. Кевин де Бройне и Бакари Саня също се оплакват от травми, но съществува вероятност да играят.

Старови състави:

Арсенал: Оспина, Мустафи, Кошчелни, Бейерин, Монреал, Джака, Коклен, Уолкът, Йозил, Санчес, Уелбек

Манчестър Сити: Кабайеро, Клиши, Стоунс, Отаменди, Фернандиньо, Де Бройне, Дане, Силва, Стърлинг, Навас, Агуеро

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички