"Обичайният заподозрян" разплака Палас и даде комфортна преднина на Тотнъм на върха във Висшата лига (ВИДЕО)


"Обичайният заподозрян" разплака Палас и даде комфортна преднина на Тотнъм на върха във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1227 0

Десетият кръг в английската Висша лига бе открит подобаващо с лондонското дерби между Кристъл Палас и Тотнъм, спечелено от "шпорите" с 2:1 на "Селхърст Парк". Автогол и попадение на "обичайния заподозрян" - Хюн Мин Сон, донесоха трите точки за тима на Ангелос Постекоглу.

Развой на срещата

През първата част по-активният отбор на терена бе този на Кристъл Палас. "Орлите" създадоха няколко положения, но Джордан Аю и Одсън Едуард не успяха да вкарат топката в мрежата на Викарио.

Тотнъм обаче вдигна оборотите през втората част и бързо успя да открие резултата. Това се случи в 53', когато Джеймс Мадисън проби и прати остър пас в наказателното поле на домакините. Там обаче Джоел Уорд имаше малшанса да не отиграе топката както трябва и я прати в собствената си врата. 

Само 13 минути по-късно "спърс" удвоиха своята преднина. След нов пробив на Джеймс Мадисън топката попадна в Бренан Джонсън, който я предостави на Хюн Мин Сон. За корейският нападател остана лесното и той се разписа във вратата на домакинтие за 2:0.

В добавеното време на мача Палас все пак вкара топката във вратата на "шпорите". Джордан Аю получи кълбото на границата на наказателното поле и с много силен удар се разписа за 2:1. Попадението бе доста спорно, тъй като нападателят си помогна с ръка и отне доста време на ВАР да реши дали да го зачете, като в крайна сметка голът бе зачетен.

С победата Тотнъм оглавява класирането с актив от 26 точки - 5 повече пред втория Манчестър Сити. "Шпорите" се готвят за ново лондонско дерби на 6 ноември, когато ще премерят сили с Челси. Кристъл Палас пък е на 11-ата позиция с 12 пункта, като на 4 ноември му предстои сблъсък с Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички